Protestantse Kerk in Nederland
Hervormde Gemeente te Wilsum
 
 
Catechisatie

Catechisatie
Van september/oktober tot Pasen wordt door de predikant wekelijks catechisatie gegeven aan de jongeren van de gemeente. Zodra jongeren naar het voortgezet onderwijs gaan worden zij verwacht op de catechisatie. Het is fijn om iedere week met vrienden en andere leeftijdgenoten na te denken over de Bijbel en over verschillende thema's die de Catechismus aan de Bijbel ontleend heeft. “Wie is God en wat betekent Hij voor mij? “, “En Jezus...?”, “Hoe kan het geloof mij helpen bij (moeilijke) dingen die ik tegenkom?” “Wat gebeurt er allemaal in de kerk?”

 

Ook bestaat er de mogelijkheid om belijdenis-/verdiepingscatechese te volgen. Insteek van deze avonden is verdieping van je kennis van (de inhoud van) het geloof en – onder meer door het gesprek met elkaar – aandacht voor je persoonlijke beleving daarbij. Ook als je al even niet meer op de “gewone” catechisatie komt, kunnen deze avonden een hele mooie opfrissing zijn. Van harte welkom!

 

Groepsindeling en -tijden wordt ieder jaar aan het begin van het seizoen bekendgemaakt.
terug
 
 
 
 
Beleidsplan
Klik op deze link.
Zo kunt u ons
beleidsplan (2023-2026) inzien.
 
Gegevens
Kerkgebouw:
Dorpsweg 13
8274 AD  Wilsum

Hervormd Verenigingsgebouw:
Westenbergstraat 1
8274 AN  Wilsum

Predikant
ds. H.B. van der Knijff
Dorpsweg 15
8274 AD  Wilsum
038-355 7203
hbvanderknijff@hotmail.com

Scriba
Dhr. H. Barneveld
Westenbergstraat 32
8274 AR  Wilsum
038-355 7210
scriba@hervormdwilsum.nl
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.